Föräldraföreläsning i Örebro, 24 oktober

Hjälp!
Skolan funkar inte riktigt för mitt barn

eller

Hjälp! Mitt barn verkar inte må bra i skolan.

För dig som har ett barn som lite för ofta har ont i magen. Lite för ofta ont i huvudet. För dig som undrar om ditt barn verkligen är sjukt eller är det något annat. För dig som inte får den respons du önskar från skolan om ditt barns behov och rättigheter. Vill ditt barn inte gå till skolan? Går ditt barn inte dit? Har det gått så långt att det blivit hemmasittande i perioder eller sen länge?

Kvällen riktar sig till dig som förälder eller anhörig som funderar på hur du ska stötta ditt barn, som känner att du saknar kunskap och redskap i din samverkan med skolan. Och kanske funderar på hur du ska orka själv.

Innehåll

Föreläsningen är interaktiv, ni är med och påverkar, vi stannar upp diskuterar och frågor är välkomna när som helst!

  • Om riskfaktorer och skyddsfaktorer. Låter kliniskt, men handlar om vanliga orsaker och hur vi kan hantera dem.
  • En introduktion till vad skollagen säger kring: Vad man ska säga för ”ord”, vad de ord skolan använder betyder, rättigheter osv. Det är lätt att utgå från sina känslor och det ohållbara i situationen, vilket är relevant, men ofta fungerar argument kring faktiska rättigheter och lagstiftning bättre.
  • Vad kan vi göra hemma för att förbättra situationen, orka med och öka chansen till att våra barn klarar skoldagen? Hur gör vi för att få våra barn med omfattande frånvaro tillbaka till skolan.

Tack Lina Karvonen och styrelsen för Gården, för att ni ställer upp med lokal!

Fakta

Var: Mosås stationshus (2 km söder om Marieberg köpcentrum vid E20),
Karlsrovägen 9, 70233 Örebro. Syns på GPS. Gratis parkering.
Tid: 24 oktober, kl. 18.15 till 21.00
Fika: Ja, vi tar en paus och får kaffe eller te och en bulle.
Pris: 300 kr, då blir ni också medlem i den ideella föreningen Prestationsprinsen & vänner, den stöttar bland annat vårt arbete med sådana här kvällar och vårt ideella arbete med bloggen, opinionsbildning och mycket mer. Du får gärna ge mer!
Om du är arbetslös eller sjukskriven och verkligen inte har 300 kr, betala då en hundralapp, det är ungefär som en pizza, fika på stan eller biobiljett. Men tänk på allt vi gör, det kostar…
Betalning: Bankgiro 5192-3704 eller swisha till 123 555 9141 (Öhman Institutet) Ange 24/10 namn & telefonnummer. Eller ta med kontant, jämna pengar.
Inga fakturor, kvitto om du behöver.
Föreläsare: Aggie Öhman, grundare av Prestationsprinsen, arbetat med frånvarofrågor och skolproblem i många år, författare till Skolans tomma stolar.
Frågor: info @ prestationsprinsen.se

Anmälan

 

 

Annonser