På gång – workshoppar och föräldrakvällar hösten 2019

Kursdagar/workshoppar om problematisk frånvaro och ”hemmasittande” 

9 oktober – Identifiering och kartläggning Vad som behövs för att tidigt identifiera och reagera på frånvaro. Vi talar risk och skyddsfaktorer, och hur vi kartlägger för att hitta relevanta insatser.

10 oktober – Öka närvaro, bryta frånvaro och  uppföljning  Vad krävs för att elever ska kunna öka sin närvaro/bryta hemmasittande. Bra uppföljning ger oss underlag för att ta välgrundade beslut om pågående insats.  Läs mer om kursdagarna.

Föräldrakvällar om skolproblem, dataspel och barn som tänker annorlunda

Hjälp skolan funkar inte för mitt barn! För dig med barn som lite för ofta har ont i magen eller i huvudet. För dig som undrar om ditt barn är sjukt eller om det är något annat. Får du inte den respons du önskar från skolan? Vill ditt barn inte gå till skolan? Går ditt barn inte dit? Hemmasittande?
1/10 i Stockholm, preliminärt 26/9 i Göteborg

Hör en gamer berätta om dataspel, e-sports och gamingkultur
Många barn och unga, speciellt de med omfattande skolfrånvaro hänger på nätet och har ofta ett fungerande socialt liv där. Vad gör de på nätet? Sunami (WoW). även Suvami (LoL) föreläser om e-sports och gaming. En helt ny värld kommer att öppna sig för er. Både digitalt och IRL, eftersom kunskap kan underlätta samtal med era ungdomar.
22 oktober i Stockholm

Barn och unga som tänker och gör annorlunda. Många kämpar för en fungerande vardag. Vi ger tips och tankar utifrån konkreta situationer som t.ex. bråkiga mornar, skolavslutningar, schemabrytande aktiviteter, efter lov, semestrar, släktmiddagar, dataspel, sovtider, hygien, klippa håret, ljud och lukter… 19 n0v i Stockholm

Läs mer om föräldrakvällarna

Det kommer mera!

Konferens om problematisk skolfrånvaro för nämndpolitiker, förvaltningschefer med flera

Efter succén i Stockholm i april, en heldag om vinsterna av att ta kontroll över skolfrånvaron arbetar vi med att genomföra dagen igen i höst, preliminärt 7 november i Göteborg. En dag för skolpolitiker, huvudmän, förvaltningschefer, skolledare. I samarbete med regeringens tidigare utredare Malin Gren Landell. Mer om konferensen i våras

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i barn, Familjeliv, Föräldraskap, Lärare, ledarskap, Politik, skola, Skolan, Skolplikt, Skolrätt, Utbildning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.