Problem med tid och tidsuppfattning, Prestationsprinsens får inget stöd…

Prestationsprinsen

accuracy-analogue-clock-1537268Prestationsprinsen och två kompisar kommer tillbaka från rasten. De går i årskurs 4 och har precis börjat en ny skola. I den här skolan är det många barn och ingen klocka på gården och ingen signal då raster är slut. De har sprungit. De spelade kula och märkte att det inte var några andra barn på gården. På förra skolan ringde de i en handklocka och ropade vilka som började. Så de var inte riktigt vana.

Man behöver inte ha en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning för att ha problem att bedöma tid då man är 10 år. På olika möten har både Drottningen och specialpedagogen tagit upp det här problemet att det inte fanns något stöd för att förstå då rasten är slut på skolgården. Men rektorn sa bara att den hade inte kommit upp sen de målade om. Det är kommunens ansvar. Varken specialpedagogen och Drottningen är särskilt övertygade att rektorn…

View original post 579 fler ord

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Skolan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.