Fungerande samverkan med elever som har omfattande frånvaro och deras vårdnadshavare. En dag om tillitsfulla relationer, nätet och dataspel!

Tillitsfulla relationer och frånvarande elevers vardag, nätet och gaming – 7 februari

Tillitsfulla relationer till elev och vårdnadshavare är den viktigaste nyckeln för att bryta omfattande frånvaro.  Vi måste förstå elevens och vårdnadshavarens situation och vardag, deras förutsättningar och behov. Vi tar oss an detta ur ett par olika synvinklar.

  • Hur vi kan kommunicera och utforma samtal, text och möten med frånvarande elever och deras vårdnadshavare för att nå fram, skapa tillit, fungerande relationer och samarbete. Det är ofta en stor utmaning.  Vi har med oss kurator Matthias Rowe, specialiserad på problematisk frånvaro. Dessutom gästas vi av förälder till hemmasittande elev eller ung vuxen med erfarenhet av skolfrånvaro
  • Många hemmasittare, ja ungdomar, hänger på nätet och har ett fungerande socialt liv där. Vad gör de på nätet? Föreläsare är Aggie Öhman , grundare av Prestationsprinsen och lång erfarenhet av arbete med problematisk frånvaro.
  • Vi får hjälp att förstå e-sports (dataspel) och gamingkulturen av Suvani, som är en högt rankad League of Legend spelare. Sagt om Suvani:

 

 

 

Missa inte våra övriga heldagar under våren!

  • Identifiering och kartläggning av problematisk skolfrånvaro – 15 mars
    Introduktion av Prestationsprinsens modell för att arbeta effektivt med problematisk skolfrånvaro. Vi går igenom vad som behöver vara på plats för att snabbt och tidigt identifiera frånvaro och kartlägga ”orsakerna”.  Föreläsare är Aggie Öhman (se ovan). 
  • Arbetet för ökad närvaro och uppföljning av frånvaro-arbetet – 17 april
    Vi går igenom vad som kan fungera för att bryta hemmasittande. Vi talar om hur vi kan skapa lärmiljöer för att frånvarande elever ska kunna öka sin närvaro, känna sig motiverade, engagerade och inkluderade. Uppföljning är en förutsättning för att kunna ta beslut om en pågående insats. Vi talar både om vad och hur vi kan göra detta. Föreläsare under dagen är Aggie Öhman och Helena Wallberg, specialpedagog, föreläsare, författare med mera. 

Mer information och anmälan.    Sagt om våra dagar:

”Kursen håller så hög kvalitet, jag är imponerad”

”Bra med material som skickas ut innan”.

”Det bästa var att träffa andra som arbetar med samma sak, lyssna på vissa av föredragen, framförallt föräldrarna”.

”Tycker Aggie visar på stor kunskap och ett stort engagemang, hon är tydlig och upplägget är kanonbra”.

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Skolan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.