Barn och ungdomar har inte längre någon respekt för vuxna! Eller?

Prestationsprinsen

Skola_prestationsprinsenDet är inte sällan man hör det här uttrycket ”Barn har inte längre någon respekt för vuxna”. Men stämmer det?

Jag tycker Lars H Gustavsson formulerar sina tankar kring det uttrycket så bra i sin bok Elevhälsa börjar i klassrummet:

”Det är inte riktigt sant. Snarare gäller att barn inte längre har respekt för vuxna, bara för att de är vuxna. Barnet eller den unge kräver något mer. Den vuxne måste i varje ögonblick förtjäna sin auktoritet genom att helt enkelt visa en djupare förståelse och de bästa argumenten.”

Jag gillar det. Jag gillar att han skriver om att visa förståelse. Jag gillar att det handlar om att ha bra argument, fast man är vuxen. Att barn och unga kräver detta en sund utveckling. Om barn och ungdomar respekterar vuxna bara för att så handlar det nog faktiskt inte om respekt, utan något annat…

Respekt för stora och små. Stora…

View original post 117 fler ord

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Skolan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s