Almedalen 2017, Prestationsprinsens mål och möten

Almedalen är en fantastiskt mötesplats. Man kan träffa superintressanta människor bara genom att tala med den som står/sitter bredvid på seminariet eller minglet. Makthavare tar sig tid efter seminarier och på gator och torg.

Vårt viktigaste budskap  var att flera av förslagen i betänkandet Saknad! Ta elevers frånvaro på allvar och agera, är nödvändiga för Sverige, för de barn och unga de berör och på längre sikt för vår demokrati. Det handlar om barns rätt till utbildning!

Vi vill speciellt trycka på behovet av statistik på nationell, kommunal och skolnivå. Tungt argumentet är att vi måste veta hur många det är som har problematisk skolfrånvaro, eftersom skolan är en rättighet och närvaro är första steget till att nå målen(!) och det gör allt för få. Enligt vår rapport Skolans tomma stolar, så är det många 70 000 mer än 10% i åk4 till åk9, och av dem knappt 20 000 mer än 20%.

Skolverket och bl.a. Lärarförbundet är negativa till bl.a. nationell statistik och det med mycket svaga argument anser vi.

Prestationsprinsen skickade Aggie Öhman till Almedalen hela veckan och hon krokade under ett par dagar arm med Malin Gren-Landell, fd regeringens utredare om skolfrånvaro för att påverka politikers och andra inställning till de negativa remissvaren och vikten av de positivas goda argument.

Vi hade många givande samtal, här är några av dem vi mötte in action. Vi hade mest inbokade möten, men också många spontana pratstunder.
För våra älskade ungars skull, ja, för allas skull!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Skolan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.