Intensivdagar om problematisk frånvaro och ”hemmasittare” 20-21 okt

IMG_5544
Jobbar du med ”Hemmasittare” eller barn, ungdomar, unga vuxna med problematisk frånvaro? Den 20-21 oktober kan du få inspiration, lära dig nytt och få tillfälle att diskutera, dels det vi lär oss, dels det du kämpar med i vardagen. Mycket övningar och tillfälle till frågor och diskussion. Kunniga och inspirerande gästföreläsare.

Vi utgår från Prestationsprinsmodellen, ett strukturerat arbetssätt som bygger på forskning och beprövad erfarenhet. Vi går igenom hur man identifierar problematisk frånvaro, analyserar, sätter in åtgärder för att förebygga frånvaro, främja närvaro, följer upp och justerar sina åtgärder.

Inför kursen får du förslag på hur du kan förbereda dig genom att läsa, lyssna och titta på videor vi rekommenderat. De ger dig chans till att djupare förstå och vara mer förberedd, men är inget krav.

Efter kursen erbjuds du handledning i de förändringar ni bestämmer er för efter kursen.

Alla som gått dessa dagar blir medlemmar i detta nätverk Professionella i samverkan för hemmasittare som träffas en till två gånger per år. Kostnadsfritt eller till självkostnadspris om vi tar in föreläsare.

Läs mer och anmäl dig här. Välkomna!

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Skolan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.