Om frånvaro i grundskolan och hur kommuner och skolor arbetar med frågan – I Almedalen kom delrapporten, 13 september kommer hela rapporten

Ny rapport om problematisk skolfrånvaro lanseras på gratis frukostseminarium i Stockholm 13 september. Läs mer och följ länken nedan för anmälan. Välkomna!

Prestationsprinsen

Den 13 september kommer hela rappporten om skolfrånvaro. I Almedalen genomförde vi ett seminarium och presenterade en delrapport om skolfrånvaron i grundskolan och hur skolor och kommuner arbetar med den. Hoppas ingen läsare missat delrapportens intressanta innehåll.

20160709_145944

Länk till delrapporten: Visst svinn får man räkna med? Skolplikt i all ära men varför följer vi inte upp vår barns rätt till utbildning? Rapportförfattare: Aggie Öhman

Ett av våra viktigaste mål är att få upp den giltiga frånvaron, den anmälda, på agendan. Det verkar den redan vara i de flesta kommuner och skolor när det gäller statistik. Man följer inte alltid upp den i samma utsträckning som den oanmälda.

Det är på nationell nivå vi vill se att skolfrånvaron börjar följas upp löpande. Och vi tror att arbetet kan förbättras på övriga nivåer:

  • Totala frånvaron, uppdelad på giltig och ogiltig
  • Möjlighet att se detta per kommun
  • Analys av detta enligt nya tydliga definitioner, så att…

View original post 302 fler ord

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Skolan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.