Veckostart, långhelg som är över, liten insats, stor skillnad för de som tvekar om skolan!

Så, då var ännu en långhelg över. För många i alla fall, många var lediga i fredags. Söndagsångest om vardagen och med den vardagens bekymmer och krav kanske smög sig på. Andra är lättade över att den otympliga, ospecificerade, ogreppbara fria tiden äntligen är över! En del kom iväg idag med glädje, en del lite oroliga, men andra blev hemma. Igen…

Vi är alla olika och de flesta som oroade sig för måndagen kommer över det och kommer igång så fort klockan ringer imorgon. Men några tvekade säkert. De ville, men något gjorde att de inte riktigt orkade, förmådde, vågade, tyckte det var värt det… Då kan vi vara skillnaden!

Vi kan göra skillnad genom att skicka iväg ett sms ikväll eller imorgon. Vi kan göra det i egenskap av kompis, morbror, tränare, lärare, rektor, förälder som inte är med sitt barn ikväll, ja vem som helst som bryr sig om tvivlarna. För att sms:et ska upplevas som trovärdigt och ärligt, måste det bygga på en relation av tillit, att barnet eller ungdomen vet att vi verkligen bryr oss. Så vi ska se till att bygga sådana relationer, speciellt till de med lite vacklande skolnärvaro eller andra skolproblem.

hemmasittar sms

Det är ett exempel på ”liten insats stor skillnad”! Ett litet meddelande som tar mindre än en minut kan:

  • förebygga hemmasittande och skolvägran,
  • det kan göra att en orolig liten själ vet att någon bryr sig,
  • det kan göra att en mobbad vågar gå till skolan, det finns ju tydligen en vuxen som ser mig,
  • det kan göra en energirik, spontan och initiativrik unge tryggare, bakom allt skäll och alla tillsägelser så finns tydligen ett genuint och varmt engagemang

Sms kan förstås bytas mot meddelande på facebook, kik, skype eller var du nu hittar din tvivlare. Och andra får bara ångest av att vi ”trycker på”. Så vi måste tala med dem och höra vad de gillar och inte, vad som stjälper och vad som hjälper.
För våra älskade ungars skull, ja, för allas skull.

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Allmänt, barn, Familjeliv, Lärare, skola, Skolan, Utbildning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.