Långhelg, en bra helg att resa, hitta på grejer, se nytt! Eller inte…

Då börjar en långhelg för många idag. Fyra dagar ledigt som gör att vi vill passa på. Passa på att besöka släktingar, bjuda hem folk, resa bort, äntligen röja i ungarnas garderober, öppna upp landet, sticka iväg med båten. Aktivitetsrace.

Lugn behov

Och detta i maj. Maj då de annorlunda aktiviteterna avlöser varandra i skolan, på jobbet och vår fritid, avslutning på simskola, keramikkursen, grillkvällar med klassen, studentfester och vårfester på jobben och mycket mer.

Behöver vi då fylla den lediga långhelgen till bristningsgränsen?

Det kan vara värt att ge sig själv som förälder lite ställtid. Och hinna fundera. Vad är det bästa för mig, och vad är det bästa för övriga i familjen. Kanske kommer vi fram till att det bästa för en del medlemmar i familjen inte är det  samma som för mig som förälder!?

Så fundera ett varv på om alla behöver göra allt som är inplanerat. Anpassa schemat till den som har minst energi, eller mest energi, är introvert, har svårast med nytt osv.

Det gäller akitviteter på resan till Berlin, det gäller dagarna hos farmor och farfar, det gäller storstädningen av barnens rum, första dagarna på landet, båtturen till Ven…

Det gäller ungarna, det gäller partnern, det gäller dig och det gäller farmor, kusinen, vännerna… För våra älskade ungars skull, ja för allas skull!

 

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i barn, Familjeliv, Föräldraskap. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s