Maj igen! Prestationsprinsar får problem på grund av alla ”roliga” schemabrytande skolaktiviteter.

Då är det maj igen! Alldeles underbart att våren är här. Eller jättejobbigt man har svårt med nytt och olika eller om man är allergisk. Tänk till så fler kan vara med och ha det roligt i skolan och förmå komma till skolan!

Prestationsprinsen

Skogsglänta_prestationsprinsenDå är maj alldeles strax över oss igen. Denna underbara månad då alla vill ut och njuta. Skolan vill passa på att göra utflykter, ha uteaktiviteter och ta vara på möjligheterna med fint väder. Men det gäller att förstå att för en del är det underbart och för del supersvårt…

VARFÖR
Absolut svårt för många med autismspektrumtillstånd som ADHD, Asperger, drag av detta eller liknande problematik. Men också för många andra så kallade ”normala” elever. Man kan vara pirrig eller behöva lugn och förutsägbarhet av många skäl: stökigt hemma, nervös för kommande prov eller betyg, kanske slutbetyg, pollenallergi, mobbing…

VAD OCH HUR UPPLEVS DET
Kommande veckor är Prestationsprinsens veckobrev fyllt av schemabrytande aktiviteter. Ena dagen är det utflykt till ett lantbruk, nästa ett museum, idrottsdag med friidrott på IP, cykelturer, fotbollsturnering, biologi skogen, ”hela skolans dag” där olika årskurser blandas i samma grupp för att öka sammanhållning och gemenskap. Ofta med resor och matsäck.

Och…

View original post 393 fler ord

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Skolan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.