Välkommen till temadag om problematisk skolfrånvaro – hur svårt kan det va?

sidhuvud störreVälkomna till Hemmasittardagen 26 april 2016 i Stockholm. Vill du bli inspirerad OCH få med dig konkreta tips och tankar? Rätt dag för dig! Och billigt 350kr, ta med dig hela arbetslaget… Våra föreläsare:

Katarina Lindström, barnneurolog på Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge, talar om hjärnans utveckling. Hon tar upp vilka krav vi ställer på våra barn och unga och om de är realistiska. Vi får med oss kunskap om hjärnans utveckling som kan hjälpa oss till ett bättre bemötande.

Elinor Kennerö-Tonner och Kajsa Rootzén, biträdande rektorer
På Källbrinksskolan i Huddinge arbetar de aktivt med att skapa en tillgänglig lärmiljö. Det gäller den fysiska miljön, undervisningen, verktyg och möbler, och inte minst inställning och värdegrund. Elinor och Kajsa berättar om sitt arbete och delar med sig av goda exempel på hur de lyckats bygga upp en mer inkluderande skola.

Aggie Öhman, Prestationsprinsen och Christina Wahlström, Idéer för livet
Om statistik och goda exempel på arbete med närvaro. Under våren kommer två rapporter om problematisk skolfrånvaro. Skolinspektionen gör en kartläggning av den ogiltiga frånvaron och om hur skolor arbetar med närvaron/frånvaron. Prestationsprinsen genomför en kompletterande undersökning tillsammans med SIFO, finansierad av Skandia Idéer för livet. En viktig skillnad från Skolinspektionens kartläggning är t.ex. att vi kommer att titta på totala frånvaron, både anmäld och oanmäld; huvudmannens ansvar och vilket stöd som finns och behövs.

Matthias Rowe, Skolkurator och grundare av sommarkollo4.me
Matthias kommer att tala kort om bemötande av barn och ungdomar med långvarig skolfrånvaro samt sitt kollo för hemmasittare, innan han intervjuar och diskutera med våra unga vuxna:

Unga vuxna som har haft problematisk frånvaro
Vi har bjudit in några unga vuxna som haft en strulig skolgång med mycket frånvaro. Men nu har de landat i en fungerande vardag. De berättar om sin resa, sina insikter och tips till oss som möter deras yngre ”versioner” här och nu.

Föräldrar till barn som kommit ur hemmasittandet
Vi har bjudit in föräldrar till barn som ni kommit ur sitt hemmasittande. Hur har dera resa varit och vad tror de gjorde skillnad.

Här hittar du mer info och anmälan.

 

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Skolan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.