Gott Nytt 2016 alla följare – vi gör skillnad, det har 2015 visat

Det är något visst med nyår och ett nytt år. Jag tänker tillbaka och blickar framåt. 2015 har varit ett år av resultat kan jag konstatera.

Föreläsning med PrestationsprinsenHemmasittardagen
Vi genomförde Hemmasittardagen för andra året i rad och den är i och med det nu ett årligt evenemang. I vår kör vi igen, 26 april, mer info kommer.

Nätverk och kurs ”Professionella i samverkan för hemmasittare”
Vi startade nätverket och kursen Professionella i samverkan för hemmasittare och har nu kört två terminskurser och en intensivkurs. Den 23 februari drar vi igång nästa terminskurs och de som gått kursen lyfter det positiva i att ha en kunnig kursledare (jag!) som är med genom hela kursen och skapar en tydlig röd tråd, de uppskattar våra kunniga gästföreläsare och det som de flesta uppskattar allra mest är mötet med föräldrar och övriga kursdeltagare.  Få bygga sitt nätverk. Vi har testat lite övningar för att bygga relationen i gruppen och har landat i att vissa passar bättre än andra. Tack alla kursdeltagare som är med och bygger ett bättre skolsverige.

Möte med utbildningsministernfridolin (3)
Den 10 april träffade vi från Hemmasittardagen utbildningsminister Gustav Fridolin, statssekreterare Helene Öberg och sakkunnige Hugo Qvint. Det var Matthias, Pernilla, jag och två underbara före detta hemmasittare och deras föräldrar. Vi lämnade över en skrivelse med vad vi tycker är de viktigaste fyra punkterna och hade bra diskussioner. I olika konstellationer har jag varit med och försökt påverka politiker i utbildningsutskottet. Det viktigaste var att få koll på antalet elever med stor frånvaro!

Almedalen – Hemmsittare, skolans största utmaning?
Prestationsprinsen, ordnade ett seminarium kring elever med långvarDSC_4307ig skolfrånvaro tillsammans med Stadsmissionen One-eighty, Magelungen, Learnox och Sommarkollo4.me. Många kom, ca 75-80 personer, solen sken och hemmasittarfrågan debatterades. Vi försökte ha en postitiv och lösningsinriktad attityd, men visst gav vi några kängor och provocerade en aning också. Det behövs då man ska åstadkomma förändring!

Äntligen utreds elever med stor skolfrånvaro
I somras meddelade regeringen att de tänker utreda elever med långvarig skolfrånvaro, efter sommaren gick de ut med att utredare blir Malin Gren Landell och i november kom direktiven. Nu genomför Skolinspektionen en insamling av data kring antalet elever med ogiltig skolfrånvaro, som blir en del av utredningen. Vi ser fram emot resultaten och vi är många som har arbetat hårt för att detta ska bli av!


Uppskattade föräldrakvällar

Vi har genomfört en rad mycket uppskattade föräldrakvällar i form av föreläsningar och workshops. Behovet är så stort där ute att få tala om sin vardag och få tips av mig och varandra om hur man kan förenkla varadagen och få en bättre dialog med sin skola. Det är underbart att möta er läsare i verkligheten och få all uppskattning för det jag gör och skriver.

Kommentarer, mail och meddelanden
Er underbara feedback ramlar in hela tiden och det är förstås ni som gör att jag skriver vidare. Jag är så tacksam att ni hör av er och det är alldeles ofattbart rörande (ja, faktiskt) när ni skriver om hur er vardag fungerar tack vare bloggen och tips därifrån. Jag tackar ödmjukast för att få vara en del i era liv. tack.

Samarbeten
Jag är så tacksam för alla fina samarbeten under året. Bara för att nämna några: Matthias och Pernilla medarrangörer av Hemmasittardagen. Duktiga föreläsare vi haft med på konferenser och kurser som Annika Kärrstedt från Närvaroprojektet ”Alla barn i skolan” i Norrköping, David Edfelt på Provivus, Helena Wallberg på bloggen Specialpedagogen, Karin Fältin på Mobila teamet Södertälje, Marit på Stadsmissionen One-eighty, Robert o Ia på Magelungen, Thorvid på Learnox, Lisa Norming på Alphyddeskolan med flera. Alla föräldrar som Karin, Marie, Sofia, Marie-Helene, Pernilla och alla fina ungdomar som Tilda, Linnea, Kim och Dallas med flera. Agneta Björck på Östgöta Care som vi hade föräldraworkshop hos i Linköping. Skandia Idéer för livet som dels gett oss stipendier, dels annat stöd i både Stockholm och Sundsvall. Och tack till flera andra skolor, kommuner och organisationer, team som anlitat oss, gått våra utbildningar mm och alla övriga underbara personer som vi mött under året.

Prestationsprinsen & vänner
Det bildades en vänförening till bloggen under 2015. En styrelse finns på plats och under 2016 hoppas vi växa och ha ett tydligt erbjudande till er alla där ute som kan var intresserade av att stödja bloggen. Mer info kommer!

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Skolan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.