Ouppfostrade barn, föräldrars fel eller ”skolan” som inte tar ansvar

Efter att det återigen skrivits om föräldrars brister i att uppfostra sina barn vill jag påminna om mina tankar kring detta!

Prestationsprinsen

Prestationsprinsens artikelsamling om uppfostranUngarna är ouppfostrade och dessutom är det fel på ungarna. Fel på många ungar. Och fel på föräldrarna som inte kan uppfostra sina egna barn.

Den ena artikeln och insändaren efter den andra basunerar ut att att ”om bara föräldrarna kunde uppfostra sina barn” så skulle, ja det mesta helt plötsligt fungera! Till exempel enskilda lärares undervisning enligt några och hela skolsystemet om vi får tro andra… Det är alltså föräldrarna som brister. Det är inte något med skolan eller den enskilde lärarens undervisning. Det är föräldrarnas brist på uppfostran. Punkt slut.

Samtidigat finns det en trend att så fort barn tänker, känner och gör annorlunda, så fundrar vi i banorna att de förmodligen har någon bristande förmåga. Kanske en diagnos. När det inte lär sig som de ska, när de har svårt, inte koncentrerar sig, inte kan planera och organisera, dra slutsatser, är besvärliga för oss helt enkelt. Då tycker vi att…

Visa originalinlägg 314 fler ord

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Skolan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.