Det kan behövas tydliga mål för att förstå meningen med novemberlovs-aktiviteter!

Novemberlov!

Prestationsprinsen

hav_prestationsprinsenNovemberlov! Många barn och ungdomar ser det som totalt meningslöst att bara gå en promenad, strosa på ett museum, umgås med släkten… De vill veta varför eller förstå vad de får ut av det. Det kan finnas alla möjliga skäl, till exempel adhd, aspergers, autism eller lite oro, svårmotiverade… Det här är inför aktiviteter på novemberlovet, men sättet att tänka fungerar generellt!

Drottningen vaknar av att en regnet smattrar mot fönstret. Hon sträcker på sig och mår bra. Lediga, semester, i och för sig lite novembergrått, men lite ompysslade hos mormor o morfar, alltså Prestationsprinsen mormor och morfar. Det luktar nybryggt kaffe. Hon funderar lite på dagens mål. Tydliga mål. Att gå en promenad längs havet, hoppas regnet lättar lite. Men hur som helst är det ju härligt att se havet och hitta grejer i strandkanten. Hon tassar upp. Prestationsprinsen sover otroligt tungt.

De kom i förrgår och de första dagarna har förstås…

View original post 281 fler ord

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Skolan. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Det kan behövas tydliga mål för att förstå meningen med novemberlovs-aktiviteter!

  1. Camilla skriver:

    Tack för tips! Är under utredning efter många många år av frustration i hemmet många jobbiga utbrott o många år på Bup som inte lett till något mer än att jag inte skulle se på min dotter med de ögonen ( när jag talade om autism eller andra diagnoser) men nu när jag skrivit egen remiss o börjat googla om högfung autism faller mer o mer pusselbitar på plats . Vi har alltid haft jobbigt att bara komma iväg på utflykter etc . Var ska vi , hur när varför då? Skrik o krav på att börja om o vad sade jag från början börja om o utbrottet är ett faktum o många utflykter, resor etc har blivit onställda med en ledsen o frustwrad familj Varför är det så här men nu blrjar kag att förstå bit för bit men lååång väg har vi kvar att få alla att förstå …., hjälper att läsa om andra oxh hur de gör så TACK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.