Utagerande pojke, som om killen inte försökte varna dig….

Ibland tar det bara stopp och slut. Då är det bara att backa och acceptera. Men vi vuxna vill gärna dit och peta, resonera och förändra. Men det är inte läge just då…

Prestationsprinsen

Ibland blir det bara tomt i Prestationsprinsens hjärna. Eller totalt fullt. Det är svårt att beskriva. Men det tar liksom bara stopp och slut.

Det är väldigt frustrerande. Normalt fungerar Prestationsprinsens hjärna bättre än de flesta. Han är snabb, associerar lätt, kommer ihåg, har inlevelseförmåga, kan uttrycka sig. Han har helt enkelt hög IQ.

När det tar Stopp & Slut blir det en svår konflikt mellan hans hjärna, rent fysiskt, och hans hjärta, eller kanske ”själ”, rent känslomässigt. Han har kapacitet, men förmår inte fortsätta. Eller är det kanske så att han egentligen förmår, men kapaciteten finns inte just då… Han vill men kan inte. Det är en del i hans funktionsnedsättning. Det är väldigt svårt att förstå för de som inte känner honom. Det är till och med svårt att förstå och hantera för de som känner honom väl.

Stopp & Slut kan komma i ett samtal rörande att…

View original post 258 fler ord

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Skolan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.