Förbereda oss, våra barn och elever, inför skoltrötthet, nyhetens behag som sakta försvinner, hösten och mörkret som kommer.

Om vi upptäcker i tid, bryr oss i tid och anpassar då vi ser de tidiga tecknen sparar vi faktiskt tid och ork för både oss själva och våra barn och unga…

Prestationsprinsen

Nu blir det mörkare igen...

Skolproblem. Höstproblem. Det blir mörkare nu! För en del elever kraschar det med en gång. Fulla av ambitioner och lust efter sommarlovet möter de en övermäktig situation i skolan och ger upp. De har varit med förr och ser mönstret. Det kommer inte att fungera – lika bra att ge upp direkt… Trots sol och värme och entusiasm!

Det kan vara problem med skolskjuts, brist på anpassningar, extra anpassningar eller särskilt stöd, det kan vara mobbing som ingen tar tag i, det kan vara lärare som inte förstår deras behov eller inte har resurser och förmågan att möta dem, att en helt normal skoldag är för mycket!

De flest klarar upp den konstiga och intensiva vardag som skolan innebär. Men för många kostar det på. Ljudnivån, det sociala intrigerna, den ensidiga undervisningen, stressen, energin det går åt bara att vara och delta… det tär på våra barn och unga.

Nu…

View original post 457 fler ord

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Skolan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.