Tips till pedagoger, föräldrar och alla vuxna: Förändringar är ju svårt för alla!

Åtta tips för att fler ska njuta av förändring och ”roligheter”. Nu är det mycket nytt efter lov och semester. Dessutom är det i augusti, precis som i maj ganska mycket ”roliga” aktiviteter: kick-offer. klassens dag, skolresor osv.

Prestationsprinsen

Det är viktigt att förstå hur något kan vara stort för en annan person, även om man själv tycker det är en struntsak. Om man är lite stressad, väldigt upp i hejsan av glädje, eller lite nervös, har en NPF-diagnos eller släng av, så kan nya saker i vardagen, som förändringar, övergångar, då man ska skifta fokus, byta arbetsuppgifter eller avbryta något roligt för något mindre skoj, vara svårt eller oroande.

När du är som mest stressad i din vardag – tycker du om en massa nytt och nya människor, förändringar, överraskningar är skoj? De flesta tycker inte det. Så om din vardagsmiljö stressar dig varje dag pga. överbelastning på jobbet, mobbing, otydliga lärare, uteblivet eller fel stöd, bråk hemma så kan det lilla bli svårt. Allt från klassens dag, ny lärare, teaterbesök till mindre saker som byta platser i klassrummet eller kunna avsluta trots att man är mitt inne i något…

View original post 715 fler ord

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Skolan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.