Checklista för att inkludera fler och skapa ökad tillgänglighet

Det här inlägget och checklistan har fått fart på Facebook sista dagarna. Kanske fler som kan inspireras inför den nya terminen?

Prestationsprinsen

Det här är en checklista för att inkludera fler och för ökad tillgänglighet (finns i utskriftsvänlig pdf under bilden). Den kan följas mer eller mindre ambitiöst, ju mer desto bättre förstås. Den gäller skolan, scouterna, baletten, hos soc, hab, BUP, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, vårdcentralen, i hemmet, ja överallt där människor möts…

Hur ska vi hinna! Har fått en del kommentarer att checklistan ger pedagoger och andra dåligt samvete.  Men om vi bara låter den påminna oss inför varje lektion, så kan vi säkert utan större förberedelse, eller utan att förbereda oss alls, få med svar på några till av frågorna. Som vi kanske hade glömt annars i vår iver att komma igång med det som ska läras ut!

Läs gärna tidigare inlägg med tips kring en inkluderande pedagogik i skolan, men det gäller precis överallt. Framförallt detta Inkludering i skolan. Lite tips och länkar för barn i behov och alla andra.

Kom ihåg, nödvändigt för några, hjälper…

View original post 22 fler ord

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Skolan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.