Tips för en inkluderande skolstart. Inkludering handlar om respekt.

Inkludering är stort. Men det handlar ofta om de små detaljerna. Som vi lätt ser som struntsaker. Men ack så fel den inställningen kan vara!

En bra start på terminen kan vara helt avgörande. Och inkluderande. En del i att arbeta inkluderande är att gå ut med tydlig information i god tid till elever och föräldrar. Eller som vårdnadshavare att be om tydlig information i god tid av skolan.

Inkludering är respekt för att vi har olika behov, för de frågor som ställs. Ge tydliga svar. Vårt svar och agerande kan avgöra om höstterminen startar tryggt eller i katastrof för vissa elever. Det är ett stort ansvar.

Lycka till och låt oss stötta varandra genom att i god tid gå ut med tydlig info, ställa de frågor vi behöver ställa och svara på de frågor som kommer. Det är det som är inkludering på riktigt. Sann inkludering.

Vill påminna om detta inlägg fullt med tips för en inkluderande skolstart som är nödvändiga för några, hjälper (jätte)många och stör absolut ingen. För våra älskade ungars skull, ja, för allas skull!

Capture

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Allmänt, barn, Familjeliv, Föräldraskap, Lärare, oro och nervositet, Pirr, Samhälle, Särskilda behov, Skolan. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tips för en inkluderande skolstart. Inkludering handlar om respekt.

  1. supermamsen skriver:

    Tack för dina värdefulla tips! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s