Så här har du aldrig tänkt!? Prestationsprinsen njuter av lovet, fast han varit hemmasittare och inte varit i skolan på ett bra tag.

Prestationsprinsens badben

Åh vad skönt, sommar! Prestationsprinsen har inte varit i skolan på nästan hela terminen. Det bara inte gick att gå tillbaka efter sportlovet. Han kände sig ganska glad och ville egentligen, men det gick inte ändå. De sa att nu är allt ändrat och så bra. Bara du kommer. Men han vet att de bara säger så där. Sen kommer han dit och allt är lika jobbigt som vanligt. De gör ju inte det han bett om. Alla tjatar, det är sååå stressande. Om bara du kommer till skolan så…

Drottningen och pappa talar med mentorn och specialpedagogen och BUP och allt vad det heter. De tror att han inte hör, men så fort de ringer eller pratar om honom hör han det. Det är jättekonstigt. Fast han har hörlurar med musik eller spelar CS, så hör han det. Han hatar det. Han vill att de skulle tala med honom! Eller inte tala med honom, för de säger bara du måste, förstår du inte att…, nu har du varit hemma i 10 veckor…, du måste ju gå i skolan, nu har vi gjort ändringar i ditt åtgärdsprogram…. De bara pratar. De lyssnar inte! Så han säger bara vettinte när de frågar.

Han vet vad han behöver. Han har sagt det flera gånger. Men nu har han slutat. För de säger bara men det går ju inte, men hur skulle det se ut, då skulle ju alla vilja…, vaddå bara matte, slöjd och hemkunskap? Ska vi göra schema bara för dig? Vill du inte skriva! Man måste kunna skriva vet du. Men skit i det då! Skolan är bara för mycket. Han pallar inte. Jävla skitskola. Han vill inte dit, han vill gå i skolan.

Vid middagsbordet säger han till mamma och pappa att han är så glad att det snart är sommarlov. Va? Du går ju inte i skolan ändå, säger mamma. Och du sover hela förmiddagen som om det var lov varje dag! Hon tittar på pappa så där som han hatar.

De fattar ingenting. De fattar inte hur asjobbigt det är att vara hemma när alla är i skolan. Sover man på förmiddagen, så är det bara ett par timmar man är annorlunda. Framåt 15 slutar andra skolan. Då är man som alla andra igen… Det är därför han älskar helgerna, men söndag är pest, för då ”ska” man till skolan nästa dag. All förväntan från mamma och pappa, sms från fröken… Men tjata inte, tala med mig och gör det jag behöver!

Åh vad det ska bli härligt med ett helt sommarlov, tio veckor att få vara som alla andra. Längtar som fan. Men ingen fattar. Tror de att det är skönt att inte kunna gå i skolan som alla andra? Det är ju så as-stressande.

Vi kanske kan försöka att förstå i alla fall, för våra älskade ungars skull, ja, för allas skull.

Jobbar du med barn och unga med problematisk skolfrånvaro?

PrestationsprinsenHäng med på vår kurs och nätverk
Professionella i samverkan för hemmasittare.
5 gg, en termin, gästföreläsare, erfarenhetsutbyte och diskussion.
Nästa terminskurs i startar i Linköping och Stockholm i september. Mer info och anmälan.

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Allmänt, barn, Familjeliv, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, Samhälle, Särskilda behov, skola, Skolan, Utbildning. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Så här har du aldrig tänkt!? Prestationsprinsen njuter av lovet, fast han varit hemmasittare och inte varit i skolan på ett bra tag.

 1. supermamsen skriver:

  Reblogga detta på supermamsen och kommenterade:
  Min familj är inte ensam om den här situationen. Det ger tröst.

 2. supermamsen skriver:

  Åh vad jag känner igen det du skriver. Har också ett barn som har varit hemma mer eller mindre hela årskurs 6. Nu på semestern kämpar vi och låtsas att vi är en vanlig familj. Men inget är vanligt… Vi vet aldrig om det vi har bestämt blir av…
  Kram och tack för bra blogg!
  / http://www.supermamsen.wordpress.com

 3. maria skriver:

  Jag vet att skolan är obligatorisk och naturligtvis är jag nöjd med att båda mina barn går där. För sonen med npf har jättebra lärare och gillar sin skola. Men handen på hjärtat jag minns ingenting positivt alls(jo något kanske vill inte överdriva för mycket) från min skoltid. Tror inte att just jag lidit av att få hemskola. För att gå och gråta hela dagarna och önska att det ska ta slut. Hur många av oss vuxna skulle stå ut en dag på våra jobb under de betingeleserna. Jag tycker att det är konstigt att så många vuxna vill pressa försvarslösa barn istället för att hitta andra lösningar. Jag hade inte lidit varken då eller nu om jag blivit hemskolad tex.

 4. JK skriver:

  Precis så är det! Och som förälder till prestationsprinsar njuter man också när sms:n från skolan slutar komma…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.