För den introverte kan energitjuven finnas där man trivs, eller ser ut att trivas! Men det får konsekvenser.

Jag tycker det är värt att påminna om detta så här års då vi river av alla vårfester, avslutningar, grillkvällar, utflykter, temadagar, friluftsdagar, klassresor, inspirationsresor osv.

Prestationsprinsen

Det här har jag skrivit om förut, men det är ständigt aktuellt. Enligt Karl Jungs ursprungliga definition innebär introvert att man laddar energi i små sammanhang, kanske till och med i ensamhet. Extrovert är det motsatta, man finner energi tillsammans med andra. I större sammanhang.

I vardagen har jag märkt att vi ofta glömmer vad introvert och extrovert står för. Vi säger att någon är extrovert därför att den är social, utåtriktad, bra på att kommunicera, mingla, småprata och är glad på fester och andra sammanhang där det är mycket folk. Och vi kallar gärna den lite mer asociala för introvert. Men det kan vara helt fel…

Introvert och extrovert handlar inte om hur vi uppför oss, utan var vi hämtar energi! Sen är det inte sällan det sammanfaller med var man trivs, men inte alltid.

Det är detta som gör att vi missbedömer våra, barn, elever, kollegor… Föräldrar försöker…

View original post 209 fler ord

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Skolan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s