Det går att påverka! Regeringen har uppdaterat sin webbsida!

Efter förra inlägget kring regeringens satsning på elevhälsan med fokus på HBTQ och tjejer hade jag en twitterdiskussion med statssekreterare Helene Öberg. Vi har lite olika åsikter om huruvida dessa två grupper är de två som bör framhållas främst eller inte.

Men det viktiga var att i vår diskussion berättade hon att de normalt brukade framhålla tre grupper, den tredje är elever med funktionsnedsättningar. Och det är ju i alla fall ett steg i rätt riktning. I morse kom följande tweet:

Tweet

Jag skulle ju vilja att regeringen varierade vilka som ges som exempel på särkilt angelägna. Dessutom tycker jag förstås fortfarande att det är mycket synd att vi gör det till en genusfråga och är tveksam till att det är mer angeläget att värna HBTQ än de som inte får det särskilt stöd de har rätt till, de som inte får sin rätt till utbildning (hemmasittarna) och killarna… Det går inte att kvantifiera psykisk ohälsa, så variera helt enkelt vilka som nämns när exempel behöver ges!

Det finns ju definitivt starkare krafter och mer medel bakom kvinnofrågor och HBTQ-frågor än frågor kring elever i övrigt som tänker, känner och gör annorlunda och därmed inte passar in i skolan, samt pojkar. Kan det påverka vilka som syns och hörs? Eller vad som blir politiskt korrekt? Jag undrar. För våra älskade ungars skull, ja, för allas skull!

 

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Skolan. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det går att påverka! Regeringen har uppdaterat sin webbsida!

  1. hedvig08 skriver:

    Heja dig!

  2. Talking Back skriver:

    Bra jobbat av dig att få till en korrigering på hemsidan! Jag tänker att de här tre grupperna för allt i världen inte ska ställas mot varandra. Att medel finns för att jobba för HBTQ betyder t ex inte alla inom paraplybegreppet utan t ex transpersoner är en fruktansvärt utsatt grupp. Att vara kvinna, HBTQ och funkis samtidigt är också en position som innebär att inte höra hemma någonstans och jag hoppas på koalitionsbygge. Tillsammans är vi starka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.