Hemmasittandet och skolproblem värst i maj och november …

Då är vi redan igång, planerar och informerar, om allt som ska hända under våren. I maj… Schemabrytande aktiviteter ställer till det för många och är jättekul för många. Det kan bli kul för fler!

Prestationsprinsen

Antalet hemmasittare växer med knopparna på träden… Det är tufft nu – så mycket ”skoj” i skolan, på jobbet och på fritiden. Allt detta sliter på begåvningar som kan ta in mycket information, snabbt ta beslut, bryr sig väldigt mycket om att försöka förstå hur och varför andra agerar som de gör, som tänker mycket på vad som ska hända och vad som kan hända – vi kallar det ibland koncentrationsproblem, impulsivitet, bristande social förmåga och oro… Allt det där lilla extra tär. Vare sig man tycker det är kul eller utmanande. Det är en utmanande tanke, att något som är skoj för någon kan tömma samma person på all energi. Kanske tar dagar att komma igen.

Då måste vi ta ställning till vad som är viktigast. Vara med på hela idrottsdagen eller gå i skolan resten av veckan. Se teatern live eller kanske se filmversionen hemma i skolans trygga miljö?

Nu ökar…

View original post 192 fler ord

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Skolan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s