Möte med utbildningsminister Gustav Fridolin om hemmasittare

Prestationspinsen_utbildningsdepartementetIgår hade vi från hemmasittardagen tillsammans med två fd hemmasittare och deras föräldrar ett möte med utbildningsminister Gustav Fridolin, statssekreterare Helene Öberg och politiskt sakkunniga Hugo Qvinth. Vi var förvarnade av rutinerade att ministern förmodligen skulle komma sent och behöva gå i förväg.
Ministrar vill, men har mycket på gång.

Istället fick vi 20 minuter extra och en långt mer givande diskussion än vi hade hoppats. Vi talade hemmasittare och saker som vi ville att de skulle veta och förstå. Ungdomarna gjorde ett fantastiskt jobb! Ministern och de andra var aktiva och intresserade, frågade och blev, som jag uppfattade det, berörda. Många engagerade frågor tillbaka till ungdomarna och deras föräldrar.

Sen kom vi förstås med ett antal åsikter och synpunkter på utvecklingsmöjligheter. Och det blev en mycket bra diskussion. Både vuxna och ungdomar blev tagna på allvar och jag tror att vi såväl slog in en del öppna dörrar som kom med lite nya tankar och kanske sådde några frön till att se saker annorlunda. Vad vi diskuterade? Det återkommer jag till.

Tack Gustav Fridolin, Helene Öberg och Hugo Qvinth för en givande diskussion för våra älskade ungars skull, ja, för allas skull!

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Skolan. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Möte med utbildningsminister Gustav Fridolin om hemmasittare

  1. Suveränt! Förhoppningsvis har dett såtts ett frö som gror till något riktigt bra. Bra jobbat!

  2. hedvig08 skriver:

    Delat!! Toppen.

  3. Lena skriver:

    Fantastiskt!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s