Men jösses, hur lång tid kan det ta att betala. Lexikon för att rocka sockorna, förstå och gilla olika i praktiken!

mynt

Vår upplevda situation:
Vi kan inte hejda ett litet stön, ett litet pustande. Kanske åker ögonbrynen upp en bit, kanske söker vi någon annan att himla lite åt i förtroende. Allt medan Prestationsprinsen, stor eller liten, framför oss i kassan stressat letar runt efter mynt i plånboken. Till slut får han fram tillräckligt med mynt, men lägger dem på hyllan i stället för myntmaskinen… Kassörskan lägger i dem. Det stämmer till slut. Suck.

Prestationsprinsens situation:
Han tycker inte om att använda mynt. Men nu har hans lill-kusin köpt hans gamla dataspel och hade med sig betalningen i mynt! Det är så hemskt att använda, man ska få upp dem ur plånboken, snabbt hinna se vad det är för valör och plocka ihop rätt. Det är stressande för han tycker alla mynt ser likadana ut. Han vet att de är olika, men han avänder så sällan att han inte har riktigt koll. Eller örnkoll hemma, men inte i kassan. Som han hatar att stoppa upp kön vid kassan. Bara tanken gör honom nervös och då går det ännu sämre när han väl är där. Så börjar han höra suckarna, eller att någon säger något högt om hur svårt kan det va’.. Då blir det ännu svårare!

Ja, nervositet och oro kan få stora konsekvenser. Kanske ska vi fråga om den vi vill himla med ögonen över istället vill ha hjälp. I en normal, trevlig, uppskattande ton. Inte överlägsen. För att lugna dem och föregå med gott exempel för våra barn och medmänniskor. Vi kan väl prova, för våra älskade ungars skull, ja, för allas skull!

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Skolan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.