Tips inför vårens sammankomster, middagar och släktkalas. Garanterat några bjudna med unika funktionsuppsättningar, kanske med NPF eller släng av.

Nu gäller det att rocka sockorna på riktigt. Att vi kommer ihåg att gilla olika är att försöka visa förtroende och förståelse för den där föräldern som inte sätter gränser (den kanske bara klokt väljer barnets utmaningar) eller den självupptagna kusinen (har social fobi och fastnar i sina specialintressen), borskämda systersonen som inte kan äta det som bjuds (allvarliga ätstörningar och har just kommit i gång med vissa rätter). Vi vet ingenting och det syns inte så tydligt som omatchade sockor.

Prestationsprinsen

Några tips inför påsken och alla vårens och försommarens fester som stundar. Det är Påskmiddagar, Valborg, dop, bröllop, födelsedagar och studenttillställningar. Många sparar sina kalas till framåt våren och försommaren för att det är en sådan underbar tid! Men vi är alla unika. Och vi har alla vänner eller släktingar, som tänker, känner och gör annorlunda.

Många gillar att vara alla.  Men alla gillar inte att var många.

Vi har alla unika funktionsuppsättningar. En del är mingelgenier, andra kan ordna en fantastiks studentbuffé bara så där, någon gillar att vara ensam eller i små sammanhang, någon annan gillar detaljer, någon gör fantastiska blomarrangemang och någon kan inte äta all mat, på grund av allergier, intoleranser, aspergers eller släng av… En del mår faktiskt fysiskt dåligt av att ha på sig finkläder. Allt detta för att många har ett behov av att få tydlig information i förväg för att kunna förbereda sig på…

View original post 1 121 fler ord

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Skolan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s