Prestationsprinsen längtar till påsklovet, fast han är hemmasittare och inte varit i skolan på ett bra tag

påskÅh vad det är tungt, Prestationsprinsen har inte varit i skolan sen sportlovet. Det bara inte gick att gå tillbaka. Han kände sig ganska glad och ville egentligen, men det gick inte ändå. De sa att nu är allt ändrat och så bra. Bara du kommer. Men han vet att de bara säger så där. Sen kommer han dit och allt är lika jobbigt som vanligt. De gör ju inte det han bett om. Alla tjatar, det är sååå stressande. Om bara du kommer till skolan så…

Drottningen och pappa talar med mentorn och specialpedagogen och BUP och allt vad det heter. De tror att han inte hör, men så fort de ringer eller pratar om honom hör han det. Det är jättekonstigt. Fast han har hörlurar med musik eller spelar CS, så hör han det. Han hatar det. Han vill att de skulle tala med honom! Eller inte tala med honom, för de säger bara du måste, förstår du inte att…, nu har du varit hemma i fem veckor…, du måste ju gå i skolan, nu har vi gjort ändringar i ditt åtgärdsprogram…. De bara pratar. De lyssnar inte! Så han säger bara vettinte när de frågar.

Han vet vad han behöver. Han har sagt det flera gånger. Men nu har han slutat. För de säger bara men det går ju inte, men hur skulle det se ut, då skulle ju alla vilja…, vaddå bara matte, slöjd och hemkunskap? Ska vi göra schema bara för dig? Vill du inte skriva! Man måste kunna skriva vet du. Men skit i det då! Skolan är bara för mycket. Han pallar inte. Jävla skitskola. Han vill inte dit, han vill gå i skolan.

Vid middagsbordet säger han till mamma och pappa att han längtar till påsklovet. Va? Du går ju inte i skolan ändå, säger mamma. Och du sover hela förmiddagen som om det var lov varje dag! Hon tittar på pappa så där som han hatar.

De fattar ingenting. De fattar inte hur asjobbigt det är att vara hemma när alla är i skolan. Sover man på förmiddagen, så är det bara ett par timmar man är annorlunda. Framåt 15 slutar andra skolan. Då är man som alla andra igen… Det är därför han älskar helgerna, men söndag är pest, för då ”ska” man till skolan nästa dag. All förväntan från mamma och pappa, sms från fröken… Men tjata inte, tala med mig och gör det jag behöver!

Åh vad det ska bli härligt med påsklov, tio dagar att få vara som alla andra. Längtar som fan. Men ingen fattar. Tror de att det är skönt att inte kunna gå i skolan som alla andra? Det är ju så as-stressande. Efter påsk är det bara två månader till sommarlovet…

Vi kanske kan försöka att förstå i alla fall, för våra älskade ungars skull, ja, för allas skull.

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Allmänt, barn, Familjeliv, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, Samhälle, Särskilda behov, skola, Skolan, Utbildning. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Prestationsprinsen längtar till påsklovet, fast han är hemmasittare och inte varit i skolan på ett bra tag

 1. Dan skriver:

  Känner igen det så väl.
  Jag har själv sagt, ”men du har ju inget lov, lov har man ju bara om man går i skolan”, och har fått en sur blick och ett ”men ändå” tillbaka.
  Tänket bakom hade jag inte riktigt förstått, så tack för en aha upplevelse och en ny lärdom.

  • Tack Dan! Så härligt att ha fått ge dig en aha-upplevelse. En av mina största ambitioner med bloggen. Så bejaka ditt barn och fira fredag, lov, avslutning även om hen inte varit i skolan. Det kan väl vara en bra idé?

   • Dan skriver:

    Bra idé ? Absolut.

    Tack för en insiktsfull blogg.

    Ps. Tipsade nyligen om din blogg på en föräldrautbildning om ADHD. Så att fler kan få aha-upplevelser. Ds.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s