Tips kring skolresa, semester eller konferensen för oroliga, pirriga eller med neuropsykiatriska diagnoser. Eller med en släng av …

Det här inlägget kan vara bra att lyfta fram så här års. En del har redan haft sportlov, några har och andra ska ha. Dessutom pågår det massor med vintriga friluftsdagar varje dag nu. Några tips:

Prestationsprinsen

Planering för skolresor, konferenser och semestrar pågår för fullt i hus och stugor! De där dagarna, den där eller de där fantastiska veckorna då vi ska ha så trevligt och uppleva så mycket. Tillsammans. Vardagarna är vi i skolor, på jobb, på dagis, ja, på olika håll. Nu ska vi vara tillsammans. En utmaning och underbart tillfälle för alla familjer.

Har man ett barn, eller annan familjemedlem, som inte är så förtjust i nya saker eller i behov av struktur och förutsägbarhet så kan en semester, konferens eller skolresa bli lite knepig om den innehåller flera stopp, olika sov- och matställen, mycket folk, nya människor och nya miljöer. Kanske ett nytt land!

Det här är skrivet till föräldrar, men går lika bra att applicera på elev, kollega, sambo, fruga, man…

Så tänk till. Om ditt barn inte klarar nya miljöer så är förstås att bila genom Europa, båtluffa i Grekland…

View original post 746 fler ord

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Skolan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s