Tips inför skolstart: Finns positiva saker med att börja skolan! Prata om dem!

Det finns en massa positivt i att börja skolan även för den som tvekar eller oroar sig… Det kan finnas all anledning till att elever är skeptiska. Men det hoppas jag att ni vuxna, skolan och vårdnadshavare, är i full dialog kring just nu.

Så då kan det vara bra att istället låta diskussionerna hemma cirkla kring det som är bra med att börja skolan. Hjärnan är komplicerad, men ganska lättlurad. Den tänker på det vi tänker på! Så roliga och bra tankar gör oss helt enkelt gladare.

Förra året skrev jag ett inlägg om detta med lite tips och exempel på vad som kan vara positivt och roligt med att börja skolan.

Prestationsprinsen, bra börja skolanMen vi ska inte vara falska. Det som är problem är problem och det är vårt vuxna ansvar att lösa det. Så vi vuxna tar tag i eventuella problem, lyft luren på måndag om ni inte har dialogen igång. Hemma tar vi och fokuserar på det som blir bra. För våra älskade ungars skull, ja, för allas skull.

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Skolan. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tips inför skolstart: Finns positiva saker med att börja skolan! Prata om dem!

  1. En positiv inställning ger så mycket av kraft, glädje, energi
    att det är lättare att tackla motgångar. Välj gärna vad som ger dig positiv energi när du tittar på TV eller gör andra vardagliga ting. Vad ger just dig glädje och energi att orka med dagen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.