Tips för en inkluderande skolstart. Inkludering handlar om respekt.

Inkludering är stort. Men det handlar ofta om detaljerna. Som vi lätt ser som struntsaker. Men ack så fel den inställningen kan vara!

En bra start på terminen kan vara helt avgörande. Och inkluderande. En del i att arbeta inkluderande är att gå ut med tydlig information i god tid till elever och föräldrar. Eller som förälder att be om tydlig information i god tid av skolan.

Inkludering är respekt för de frågor som ställs. Ge tydliga svar. Vårt svar och agerande kan avgöra om höstterminen startar tryggt eller i katastrof för vissa elever. Det är ett stort ansvar. Här är ett inlägg från förra augusti om inkludering i praktiken vid terminens början.

Lycka till och låt oss stötta varandra genom att i god tid gå ut med tydlig info, ställa de frågor vi behöver ställa och svara på de frågor som kommer. Det är det som är inkludering på riktigt. Sann inkludering. För våra älskade ungars skull, ja, för allas skull!

Och jag vill påminna om detta inlägg fullt med tips för en inkluderande skolstart.
(Klicka på länken eller urklippet nedan)

Capture

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Skolan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s