Släpp alla måsten och krav på söndagar, det kan underlätta för alla barn, speciellt de med adhd, asperger, autism…

Söndagar kan vara tuffa. Måndagen med alla sina krav är nära. Varför lägger vi så ofta på ännu mer jobbigt på söndagar? Det här har jag skrivit om förr, men vi behöver påminnas. Söndagar är inte en vilodag längre, utan en ovanligt kravfylld dag för många! Tycker du att ditt barn eller ungdom är extra struligt på söndagar? Förstår han eller hon inte vitsen med det som ska göras?

Kanske har du en klok unge som förstått att hens energi behövs till annat!

Många av oss har söndagsrutiner som innebär familjeutflykt eller släktmiddag, plocka i ordning sitt rum, lägga in tvätt och bad eller dusch. Packa ryggsäck. Gå igenom veckans läxor och prov. Och mycket annat!

Packa ryggsäcken på fredagar. Gå igenom nästa vecka på torsdagar. Duscha på vardagar. Städa rummet den dagen ditt barn eller ungdom slutar tidigt. Bjud in folk den dag det passar ditt barn bäst. Olika för alla.

Mitt mycket bestämda råd till föräldrar till barn med söndagsproblem eller ångest är att skippa det här klassiska med på söndagar fyllda av krav. Om ditt barn tycker det är jobbigt. Det där är vuxentänk, att få ordning inför veckan… För de här ungarna är det nog jobbigt att förbereda sig mentalt för måndagen. Och det gäller inte bara barn och ungdomar, frugan, maken, svärmor, farfar…

Så byt ut er fixarsöndag till sköna söndagsstunder. Fyll dagen med det som ger ditt barn och därmed er familj energi och styrka. Glada stunder, mindre tjat… Satsa på det som bygger! För våra älskade ungars skull, ja, för allas skull!

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Familjeliv, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, pojkkrisen. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Släpp alla måsten och krav på söndagar, det kan underlätta för alla barn, speciellt de med adhd, asperger, autism…

  1. åsa skriver:

    tack! såklart! jag har inte tänkt på det. nu kommer det att bli så mycket lättare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.