Hemmasittare med NPF, gäller även de med släng av…

Hemmasittare tar rationella beslut för att inte förgöras. Det är en konsekvens av fel eller uteblivna handlingar och stöd. Det har inget med skolk och skolplikt att göra. Det har med rätten till utbildning, rätten till anpassningar, rätten till att utvecklas utifrån sin egen förmåga och som sista utväg rätten till särskilt stöd. Men ni vet var jag står i frågan… Som påminnelse skollagen kapitel tre 3 §:

Alla barn och elever ska ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och sin personliga utveckling för att de utifrån sina egna förutsättningar ska kunna utvecklas så långt som möjligt enligt utbildningens mål. Elever som lätt når de kunskapskrav som minst ska uppnås ska ges ledning och stimulans för att kunna nå längre i sin kunskapsutveckling.

Fredrik Larsson, som jag inte känner till gästbloggar idag hos M som i underbar med ett bra inlägg om hemmasittande barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionstillstånd, nedsättningar eller som jag vill säga funktionsuppsättningar.

M som i underbar gästbloggare hemmasittare

Inlägget är långt, men bra och därför läsvärt. Han får med så mycket av det som är viktigt att veta. Och även om inlägget handlar om ADHD, AST, autism, aspergers syndrom osv. så är det ju så att många kan ha en del av de symtomen utan att få diagnosen. Så många som anses neurotypiska kan till exempel vara högsensitiva. Dags att lära sig mer om ett viktigt område, för våra älskade ungars skull, ja, för allas skull!

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Skolan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.