Några musikaliska exempel på hur vi snabbt dömer en persons funktionsuppsättningar negativt

Susan Boyle som tog världen med storm 2009 i Britain’s got talent. En ”tant” på 47 år, inte supersnygg, en aning rund, samt ett kroppsspråk, språk och frispråkighet som gör att många av oss rynkar på näsa och tänker vad är detta.
Men vilken överraskning. En strålande fantastisk sångröst!

Eller ett annat fantastiskt exempel från Britain’s got talent. Jonathan är stor och tjock och har dåligt självförtroende. Han har hittat en sångpartner som stöttar honom, ställer upp för honom och inte minst stödjer honom. Ser hur han fångar hennes blick, hon nickar och skickar all värme i världen då han nästa börjar lite för tidigt. Se hur hans händer darrar då han sjunger. Han säger att han antagligen inte skulle stått där på scenen utan Charlotte.

Det här gäller oss alla varje dag. Och givetvis inte bara sång och musik. Så vem viftade vi bort, nonchalerade eller skrattade vi åt idag. Eller rynkade på näsan åt som publiken åt Susan. Och hur kunde vi kanske istället varit den personens Charlotte?
För våra älskade ungars skull, ja, för allas skull!

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Skolan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s