Tips till föräldrar: Nu går lovet mot sitt slut, dags att vrida tillbaka dygnet och förbereda, förbereda, förbereda inför skolstarten.

Vridit på dygnet under lovet? Lite fundersam inför skolstarten nästa vecka? Här kommer lite tips till alla föräldrar till barn, med eller utan neuropsykiatriska problem, inför skolstarten. Då är det bara några dagar kvar till lovet är slut och skolan sätter igång igen. Kanske har också ni vridit på dygnet och med det både mat- och sovtider?

Då är det dags att försiktigt börja förbereda skolstarten i nästa vecka. Diskutera med er Prestationsprins när han lägger sig och går upp nu under lovet och när det ska gås upp när skolan är igång. Så är det ”bara” att komma överens om att gå och lägga sig en halvtimme tidigare per dag och inte minst komma överens om att gå upp en timme tidigare per dag!

Att avsluta roliga saker är svårt. Försök att komma överens om ett naturligt, återkommande avbrott och rutin på kvällen. Det kan vara att ni tittar på något favoritklipp på youtube, gärna på smatphone eller surfplatta så ni kommer ifrån datorn; läsa högt, läsa själv eller lyssna på talbok, ett kapitel per kväll; se en långfilm (börja titta i tid!), spela ett spel, digitalt eller IRL; kvällsmacka en bestämd tid (som då förstås blir en halvtimme tidigare per dag)… Det bästa är förstås att göra samma sak varje kväll.

De flesta Prestationsprinsar är logiska och resonabla. I teorin. Sen kan det behövas mutor och ett oändligt tålamod från dig för att hjälpa till att genomföra er plan. Kommer man i säng i tid och upp i tid kanske man kan få chokladmjölk eller annan lyxfrukost? Och glöm inte att andas lugnt och hålla dig lugn. Bråk bidrar absolut inte till Prestationsprinsars motivation… För våra älskade ungars skull, ja, för allas skull!

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i adhd, Allmänt, Aspergers syndrom, Autism, barn, Familjeliv, Föräldraskap, Funktionsnedsättningar, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, neuropsykiatriskfunktionsnedsättningar, NPF, Samhälle, Särskilda behov, skola, Skolan. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tips till föräldrar: Nu går lovet mot sitt slut, dags att vrida tillbaka dygnet och förbereda, förbereda, förbereda inför skolstarten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s