Att vara förälder. svårt och lätt. Olika för alla. Olika olika perioder.

Tre föräldrar på samma gata.

Den enas hjärta bultar av stress över att hinna till jobbet och få med allt. Ropar förstrött hejdå till sitt barn som går iväg till skolan. Stressar vidare. Det mesta tas för givet.

Två hus bort. En förälders hjärta bultar av stolthet över att hans barn ropar hejdå och kommer iväg till skolan. Bara för att han kommer iväg i sig. Livet är en kamp. Idag fungerar det.

Längre ner på gatan. En förälders hjärta bultar av förtvivlan och stress. Barnet kommer inte iväg. Idag heller. Det vill, men förmår inte. Tror inte på skolan. Tror inte på de vuxna hon möter där. Besviken på vuxenvärlden.

Att vara förälder innebär så olika för olika föräldrar. Du vet så lite. Ta inget för givet. För våra älskade ungars skull, ja, för allas skull!

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i barn, Familjeliv, Föräldraskap, kreativitet, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, neuropsykiatriskfunktionsnedsättningar, NPF, Samhälle, skola, Skolan, Skolrätt. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Att vara förälder. svårt och lätt. Olika för alla. Olika olika perioder.

 1. Camilla skriver:

  Hej!

  Undrar om det är ok att jag delar denna texten i min blogg? Den stämmer så klockrent, kändes i hjärtat när jag läste den.

  • Tack, hoppas du kände igen dig i de mer hoppfulla dagarna… Nja, kopiera känns inte klockrent, helst vill kag att du skriver något och sen länkar till Prestationsprinsen.

   • Camilla skriver:

    Menade inte att jag skulle ta texten och skriva den som min 🙂 Utan en print screen på ditt inlägg och såklart även länkat till din blogg eftersom det är lånat därifrån OCH för att jag vill tipsa om din blogg som innehåller massa massa bra tankar! 🙂
    Men, jag respekterar såklart om du inte vill. Tack för ett bra inlägg 🙂

   • Sorry. Missförstod. Såklart jag uppskattar om du delar och länkar! Det är ju därför Pretstationsprinsen skrivs och finns! Sprida kunskap och förståelse. Så gärna :). Tacksam.

    (jag missförstod ”texten”, har råkat ut för ett par gg:er att ngn lagt min text direkt på sin blogg )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.