Missförstådd i skolan idag, gäller många elever. Missförstod jag kanske i skolan idag, gäller nog färre lärare…

Jag undrar hur många barn och ungdomar som just nu funderar på en skoldag som inte blev som de ville. Som känner sig missförstådda, orättvist behandlade eller kanske bara inte sedda alls.

Jag undrar hur många vuxna som just nu funderar på samma skoldag. Som inser att de missförstod, kanske inte såg hela bilden då de beslutade sig eller vet med sig att de inte orkade se behovet av kontakt, för att de inte hann eller kanske till och med inte orkade just då.

Förmodligen är det fler som funderar i första gruppen än andra. Vad får det för konsekvenser för våra älskade ungars skull, ja, för allas skull!

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Allmänt, barn, Familjeliv, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, neuropsykiatriskfunktionsnedsättningar, NPF, Samhälle, skola, Skolan, Skolrätt, Utbildning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Missförstådd i skolan idag, gäller många elever. Missförstod jag kanske i skolan idag, gäller nog färre lärare…

  1. ingela skriver:

    Kanske som tanke nr 1 att de föräldrar (och lärare) som borde se mer, acceptera mer inte ser vad de borde se. För våra barn är det annorlunda de tänker mer utvärderar mer… får inte respons för det om de sätter ord på det. Tanke nr 2 är att samhället, skola m m inte har kunskap att ta till sig…hemskt men sant.

    Funderar dagligen på detta med att det skall i dagens moderna samhälle skall vara så svårt. Med snabb och ständigt uppdaterad information. Vad är egentligen problemet? En engagerad pedagog eller förälder för den delen kan dagligen få så bra och uppdaterad information hela tiden. Och den största källan är Vi engagerade föräldrar som vet…vad som funkar och inte funkar. Hur man löser problem eller skapar. Men ingen lyssnar. Våra barn kan denna sak bättre än vi!.

    • Ja du Ingela, jag tror ju absolut att du är på rätt spår. Information finns, kunskap finns hos dem nära eleven, föräldrar och syskon, det som saknas är förståelse för eleven och för de här svårigheterna. Men vi försöker sakta, men säkert ändra på den saken. Eller hur!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s