Prestationsprinsarna, nördarna, de annorlunda… på jobbet missbedöms. Chefer ser inte och kan inte hantera psykisk ohälsa.

Vi förstår (någorlunda) begränsningarna av att sitta i rullstol. Vi förstår hyfsat begränsningarna av att halta/stuka foten.

Men förstår vi de osynliga? Förstår vi någorlunda begränsningarna av att ha ADHD eller släng av. Eller begränsningarna av en ”stukad själ” i form av en depression eller fobi…

Nej! Men vi borde.

Centrum för Evidensbaserade Psykosociala Insatser, CEPI, har utfört en kartläggning som omfattar 338 chefer på uppdrag av Hjärnkoll. Sju av tio tillfrågade chefer underskattar förekomsten av psykisk ohälsa bland medarbetarna. Över hälften av cheferna gör en grov underskattning.

94 procent av cheferna tycker att det är viktigt med kunskaper och rutiner för att stödja medarbetare med psykisk ohälsa. Men nästan hälften av cheferna att de saknar tillräcklig kunskap för att kunna agera stödjande och lika många saknar fungerande rutiner.

Det här måste ändras. För våra älskade ungars skull, ja, för allas skull!

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i adhd, Aspergers syndrom, Autism, Funktionsnedsättningar, jobbet, ledarskap, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, neuropsykiatriskfunktionsnedsättningar, NPF, psykisk ohälsa, Samhälle, Särskilda behov. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Prestationsprinsarna, nördarna, de annorlunda… på jobbet missbedöms. Chefer ser inte och kan inte hantera psykisk ohälsa.

  1. Ninna skriver:

    Att bli sedd för den man är, att bli sedd för de tillgångar man har inom sig, borde vara en naturlig mänsklig rättighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.