Sverige, världen, vi behöver asperger funktioner. Tony Attwood om gåvan att kunna tänka annorlunda, att vara ”wired differently”!

Det här är en helt fantastisk video om hur mycket bra egenskaper aspergare har. Just den här killen har fokuserat på att surfa och läras sig vågorna och havet, till intuition. Men det skulle kunna vara Roms fall, Star Wars filmerna, kvantfysik, rosenodling, programmering, bygga robotar, matematik, spela fotboll eller violin…

Att ta med dig. Man lider inte av aspergers, man lider av andra människor. Vi behöver ”aspie-features”, aspie-funktioner, det är till och med det vi söker efter (!): kreativa människor som kan tänka annorlunda och ägna all sin tid tills de når perfektionism… Tyck inte synd om aspergare, ge dem applåder!

För våra älskade ungars skull, ja, för allas skull!

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Aspergers syndrom, Autism, Funktionsnedsättningar, kreativitet, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, neuropsykiatriskfunktionsnedsättningar, NPF, Samhälle, Skolan. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Sverige, världen, vi behöver asperger funktioner. Tony Attwood om gåvan att kunna tänka annorlunda, att vara ”wired differently”!

  1. majgull solstråle skriver:

    När kommer Tony Attwood till Sverige?

  2. Ninna skriver:

    SÅÅÅÅ SANT!!! Man lider inte av den man är; man lider av omgivningens förutfattade meningar, okunskap m.m. Av att inte få vara den man är utan att det anses vara fel. Mänskligheten hade inte befunnit sig där den är om det inte hade varit för alla ADHD, Asperger m.fl.
    Jag brukar kalla NPF för NeuroPsykiatriska Funktionstillgångar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.