Prestationsprinsen är totalt hopplös! En sur, arg, skolkande tonåring! Men det finns en massa positivt också.

Det finns något positivt i alla situationer. Men ibland kan det krävas just positivt tänkande för att hitta det! Man får liksom bara bestämma sig. En liten repris…

Drottningen suckar. Deras Prestationsprins är en helt vanlig kille, men ovanligt hopplös….

Det är mest tjafs o bråk om allt. Om städning, mattider, komma hem tider, skolan, läxor, attityd, hjälpa till, ja om det mesta! Det har blivit en negativ spiral och det känns som allt bara sakta blir värre. Tungt…

Idag ska hon och maken börja ett nytt liv. De ska bygga på det som är bra. De har bestämt några saker som faktiskt är viktigt att stå på sig om, som hjälm när han kör moppen, gå till skolan, äta regelbundet och lite till.

Många bråk är faktiskt inte viktiga! Låt det vara stökigt i hans rum, låt honom ha sina fula, trasiga jeans, snaggade hår, långa hår, hörlurar lite för ofta och inte hänga med på grannmiddag eller uppvakta på fasters 47-årsdag…

De kommer nu att bygga på det som är bra. Tala om att han gör det bra, kanske inför andra, visa att de är stolta, med risk att vara pinsamma… Försöka komma in i den goda spiralen. Positiva ord föder positiva känslor, föder rätt handlingar – för både Drottningen och Prestationsprinsen. För alla! För våra älskade ungars skull, ja, för allas skull!

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Allmänt, Familjeliv, Samhälle. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Prestationsprinsen är totalt hopplös! En sur, arg, skolkande tonåring! Men det finns en massa positivt också.

  1. Helena skriver:

    Hej! Jag har en prinsessa på 16 som har suttit hemma i snart 2 år. Hon har ADD och nu har vi konstaterat socialfobi. Kvarnarna mal långsamt och snart är del 2 i år 8 slut. Vi är så glad över att hon inte är depprimerad och självskadebenägen utan glad och öppen. Kommer att läsa vad du skrivit och följa dig framöver. Tack!

    • Hej Helena, välkommen hit. Hoppas du hittar både lite matnyttigt och kanske lite igenkänning. Tyvärr är ni ju inte ensamma om att mötas av en skola som inte fungerar för ert barn och att allt går sååååå långsamt. Jag gläds över att er prinsessa är glad. ibland kan det göra situationen svårare att förstå för skola och även BUP… Skoj att du tänker hänga här med mig. Då får vi fler tillfällen att ”talas vid”.

  2. MariaB skriver:

    Jag passar på att träna mig lite: Min prins är: självständigt tänkande och ifrågasätter tokigheter, otroligt trogen om man vunnit hans hjärta, nyfiken, vetgirig när det är i hans intresse…Och en massa annat BRA!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s