Slippa eller skippa. En tanke kring ords betydelse och effekt.

Påminde idag på facebooksidan om att fundera lite inför helgens alla glöggfester med  familjer. Tänk till. Passar det verkligen alla i familjen att mingla runt bland en massa folk som man känner mer eller mindre väl? Jullukter, brasa som tar syre, varmt, mycket socker… kort sagt oerhört energikrävande för många. Men förstås hur kul som helst och energigivande för andra!

Jag vet att jag är lite tjatig om detta för er trogna läsare, men det är så viktigt!

Jag avslutade mitt inlägg med ”Vara med en stund? Skippa?”.

Först skrev jag ”slippa”. Men jag insåg att det lät som att ge tillåtelse att inte följa med fast man borde.”Skippa” är ett aktivt val man gör på goda grunder (oftast). Vi skippar det, det är inte din grej! Visst låter det bättre, känns bättre helt enkelt. Det finns säkert många sådana ord och uttryck. Men det kan bli ett annat inlägg… för våra älskade ungars skull, ja för allas skull!

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Allmänt, barn, Familjeliv, Föräldraskap, Funktionsnedsättningar, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, neuropsykiatriskfunktionsnedsättningar, NPF, oro och nervositet, Pirr, Samhälle, Särskilda behov, Skolan. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Slippa eller skippa. En tanke kring ords betydelse och effekt.

  1. Åsa skriver:

    Kunde inte varit mer klockrent skrivet!! Var det vår familj du skrev till:)?! Tack!!

  2. Teak skriver:

    Att vilja eller inte vilja vara med kan ibland handla om möjligheten att få vara med på egna villkor. Först kanske lite vid sidan av men sedan så småningom eventuellt lite mer aktivt. Om det känns bra. Och att ha en Plan B kan vara bra om det skulle bli jobbigt. Bara vetskapen om att det finns en Plan B (en utväg) kan räcka långt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s