Slippa eller skippa. En tanke om ords effekt, i jul, nyårs och familjetider

IMG_2772Igår  uppmanade vi er att fundera lite över allt umgänge som sker så här i helgerna. Tänk till. Passar det verkligen alla i familjen att mingla runt bland en massa folk som man känner mer eller mindre väl?  Eller hela tjocka släkten på en gång? Jullukter, brasa som tar syre, varmt, mycket socker… kort sagt oerhört energikrävande för många. Men förstås hur kul som helst och energigivande för andra!

Vi vet att vi är lite tjatiga om detta för er trogna läsare, men det är så viktigt!  ”Vara med en stund? Skippa?”.  Först skrev vi ”slippa”. Vi insåg att det lät som att ge tillåtelse att inte följa med fast man borde. Eller för att man inte kunde. ”Skippa” är ett aktivt val man gör på goda grunder (oftast).

Vi skippar det, det är inte din grej! Visst låter det bättre, känns bättre helt enkelt. Det finns säkert många sådana ord och uttryck. Ord spelar roll, för våra älskade ungars skull, ja för allas skull!

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Allmänt, barn, Familjeliv, Föräldraskap, Funktionsnedsättningar, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, neuropsykiatriskfunktionsnedsättningar, NPF, oro och nervositet, Pirr, Samhälle, Särskilda behov, Skolan. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Slippa eller skippa. En tanke om ords effekt, i jul, nyårs och familjetider

  1. Åsa skriver:

    Kunde inte varit mer klockrent skrivet!! Var det vår familj du skrev till:)?! Tack!!

  2. Teak skriver:

    Att vilja eller inte vilja vara med kan ibland handla om möjligheten att få vara med på egna villkor. Först kanske lite vid sidan av men sedan så småningom eventuellt lite mer aktivt. Om det känns bra. Och att ha en Plan B kan vara bra om det skulle bli jobbigt. Bara vetskapen om att det finns en Plan B (en utväg) kan räcka långt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.