”Det verkar tråkigt att inte ha ADHD”. Det är inte mig det är fel på, utan mycket är helt enkelt dåligt utformat.

Fick den här länken i en kommentar. Det är en video där Tove förklarar hur hon ser på sin ADHD som en tillgång. Och att det faktiskt är fel på blanketter hon inte förstår och skyltar som är otydliga, inte på henne. Precis som jag försöker få fram i den här bloggen, ungarna och eleverna (eller vem som helst du tycker är annorlunda) är det inget fel på, bara annorlunda från dig och ditt sätt att tänka och förstå världen!

Tove verkar vara en typisk prestationsprins tycker jag. Och det hon säger om blanketter och skyltar gäller förstås lektionsuppgifter, läxor, veckobrev… Och för många, många, många människor handlar det inte om dem, om  ”särskilt stöd” eller ”särskilda behov”, utan om oss som utformar saker andra ska använda. Vi måste få till en design for all och en skola för alla… För våra älskade ungars skull!!

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i adhd, Allmänt, barn, Funktionsnedsättningar, Lärare, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, neuropsykiatriskfunktionsnedsättningar, NPF, Samhälle, Särskilda behov, skola, Skolan. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till ”Det verkar tråkigt att inte ha ADHD”. Det är inte mig det är fel på, utan mycket är helt enkelt dåligt utformat.

 1. Åsa skriver:

  Måste säga att jag föredrar add personligheter är MYCKET trevligare att umgås med än standard människor. Jag anser att add/adhd inte är en störning utan en personlighets typ, och människor skall respekteras som de är.
  Det är så synd att människor placeras i kategorier.
  Normalitet är ingenting att sträva efter.
  Respekt och kommunikation brukar lösa det mesta.

  Jag märker att detta är en riktigt intressant människa, coolt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s