Har du tänkt på en sak, det är aldrig du som är annorlunda eller onormal.

Tänk att det alltid är andra som är konstiga… För de flesta v oss är det ju aldrig vi själva som uppför oss konstigt  eller onormalt. Jo, kanske om man är utomlands, som i Peking eller liknande.

Eller hör du till dem som tycker att du är onormal och funderar en massa på vad andra tycker? Då ska du  istället  fundera på vad det är du ser som positivt hos andra, och leta efter paralleller hos dig själv. hittar du inte. Tänk igen. Du är toppen precis som du är! Sluta läs nu.

Men alla ni andra, visst är det ovanligt att man själv pratar för mycket, står för nära, talar för mycket om sina specialområden (fast det är klart golf, cupcakes och dina barns idrottsprestationer är ju intressanta), arbetar ovanligt långsamt, eller för fort, är slarvig eller alldeles för noggrann, lättstörd, överkänslig, konstig med maten, klär sig lite eljest, inte kommer igång (jag menar det finns ju orsaker till varför du inte klipper häcken, medan att grannen låter gräset växa, det är ju bara slöhet…) eller gör klart (det är ju så mycket nu), medan att maken aldrig blir klar handlar ju om brist på startmotor… osv.

Ta en dag. Fundera på allt som stör dig att andra gör, eller inte gör. Kan du hitta en parallell till dig själv? Om inte, tänk en gång till…

Läskigt va?

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Allmänt, Samhälle. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Har du tänkt på en sak, det är aldrig du som är annorlunda eller onormal.

    • Tack för den länken Anders. Till er andra om ni följer länken kommer ni till sidan ”Jag har ADHD” och en video där Tove 31 år förklarar det positiva med och på et positivt sätt sin ADHD med charm!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s