Apropå åtgärdsprogram… Många som överklagar till Skolväsendets överklagande nämnd.

Läste i Skolledaren att första halvåret 2011 tog Skolväsendets överklagandenämnd emot 140 ärenden totalt. För första halvåret 2012 var den siffran 382. En konsekvens av att åtgärdsprogram i skolan kan överklagas sedan 1 juli 2011.

Anders Heiborn, chef för Skolväsendets överklagandenämnd. bekräftar också att det är fler killar än tjejer bakom ärendena. Och att många av eleverna har olika diagnoser.
– Juridiskt är det ju inte alls så att en elev behöver en diagnos för att få stöd, men många lärare tror det.
Man har inte riktig koll ute i skolorna, menar Anders Heiborn, om hur man utformar åtgärdsprogram och formulerar mål på kort och lång sikt.

Hm… Anders, skicka dem gärna till Prestationsprinsen. Där finns ett par inlägg med bra länkar till bland annat Skolverkets allmänna råd och vägledning kring särskilt stöd… Och bloggen har ju en del tankar kring det här, om man är den reflekterande typen….

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Allmänt, barn, Nya skollagen, Samhälle, Särskilda behov, Skolan, Skolrätt, Utbildning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s