Mists of Pandarea – nu förändras livet för World of Warcraftspelarna…

Inatt kl 00.00 släpps Mists of Pandarea, den fjärde expansionen till World of Warcraft. Det är stort för många Prestationsprinsar. De har köpt på nätet, de köar till gamingaffärer imorgon, de som bor i Stockholm kan köpa det i IRL i natt. Deras liv förändras i morgon, eller i natt. De har räknat ner sen förra året.

För en del Prestationsprinsar är förändring svårt att hantera. Det gäller både online och IRL. De kan påverka humör och kapacitet.

För andra är detta så exalterande att det är svårt att fokusera på något annat. Det är skoj, spännande och det bästa som hänt. Så hur ska man kunna fokusera på spanska glosor eller mattetal?

Men det viktiga är att vi delar deras värld. Och har kännedom om vad som händer där. Och bryr oss.

Kan vi ta upp den stora händelse i vår undervisning i morgon? Kan vi pejla hur det känns vid middagsbordet? Och hur det går kommande dagarna?

Vi vill att de ska förstå värdet av och delta i ”vår” kultur, förstår vi värdet av och deltar i  ”deras”?

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Allmänt, barn, dataspel, Familjeliv, Föräldraskap, Lärare, on-line, Samhälle, skola, Skolan, Utbildning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s