Läxhjälp i all ära. Men lansera RUT-avdrag för familjer med barn med NPF för att köpa en del av de 1500 extra timmar om året de lägger på bl.a. skolrelationen och skolsituationen…

Skulle just släcka ner datorn då jag fick en fantastisk idé jag måste få framförd till Anders Borg, Jan Björklund och Göran Hägglund.

RUT-avdraget borde omfatta fler tjänster än läxhjälp. Det ska förstås även gälla anlitande av projektledare för familjer med NPF:isar eller andra funktionsuppsättningar, en släng av typ. För att dessa familjer ska kunna köpa några av de ca 1500 timmar de här familjerna lägger utöver det vanliga familjer lägger på att stötta sina barn.

Det är knappt 30 timmar i veckan året om… och en hel del går åt till att diskutera med skola, utbilda och tipsa lärare, möten med skola, vård och kommun och allt researcharbete för att kunna hävda sina rättigheter kring utredningar, särskilt stöd och åtgärdsprograms innehåll.
För våra älskade ungars skull!

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i adhd, Allmänt, Aspergers syndrom, Autism, barn, Familjeliv, Föräldraskap, Funktionsnedsättningar, Lärare, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, neuropsykiatriskfunktionsnedsättningar, NPF, Politik, Samhälle, Särskilda behov, skola, Skolan, Skolrätt, Utbildning. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Läxhjälp i all ära. Men lansera RUT-avdrag för familjer med barn med NPF för att köpa en del av de 1500 extra timmar om året de lägger på bl.a. skolrelationen och skolsituationen…

 1. Andreas Meijer skriver:

  Eller någon form av skatteavdrag, då jag nog inte skulle lite på något hjälpföretag som ”löste” saker med skolan.

  Eller ännu bättre, att det finns positioner som har några få barn med dessa behov och enbart arbetar med att få deras liv att fungera i samklang (så gott det går) med vårt samhälle… Det ger jag gärna en del av mina skattepengar till.

 2. Karolina Sjödin skriver:

  Bra idé….frågan är om det går igenom:)

 3. Trollkvinnan skriver:

  Tycker det är en superbra ide…med tanke på att Fkassan räknar vårdbidraget som likvärdigt med vanligt arbete om man har sjukersättning…Vilket innebär att man får inte vara sjuk eller ha egen funktionsnedsättning (sjukersättning) och ha vårdbidrag, för då kan man jobba istället!

  Hur har dom då tänkt att TIDEN skall räcka till, att både ha ett vanligt jobb, fast ens egna arbetsförmåga är lika med noll (fysiskt) och sen även göra dom extra 30 tim/vecka (minst) i mertid ”arbete” som det innebär att ha barn med funktionsnedsättning inom npf???

  Detta tycker jag verkligen man skall ”spinna” vidare på…för det är inte ett vanligt arbete eller arbete i någon bemärkelse anser jag, då jag är oförmögen att arbeta ”normalt/fysiskt” utan mertid jag lägger utöver det ”normala” på just att få omvärlden att förstå, så mitt barn får den hjälp, stöd och insatser hen har rätten till enligt lag. Sen att det kan ses som ett arbete förstår jag inte, för då borde jag få bra lön med tanke på att man i egentligen gör en advokats jobb, sekreterare, telefonist, samordnare osv. om man skall lägga det i ett ”fack” det man gör utöver ens vanliga dag/vardag (mertiden utöver det normala)

  Då man i mångt och mycket gör det ”jobb” som kommun, myndigheter, vård, skola skall göra – har både utbildning och lön för att göra…egentligen, fast det tar min TID – då jag får göra det och för mig är det inte ett fysiskt arbete, vilket jag ej har förmåga att utföra, likt förbannat anser Fkassan det och jag får ej ha kvar min sjukersättning, då jag har helt vårdbidrag för mitt funktionsnedsatta barn – så räknas det som ett normalt, vanligt jobb…då kan jag jobba som vanligt istället, liksom men vad händer då med denna mertid som är utöver det normala??? Vem tar hand om allt det, som inte är fysiskt arbete och krävande???

  Hoppas du förstår hur jag menar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.