Katastrofer och konflikter efter skolan eller dagis kan vara helt OK eller ett tecken på att något inte fungerar

Ett och annat utbrott hemma efter dagis eller skola? Vare sig det är i det lilla eller totalkatastrofer, vare sig det är normalstört barn, NPF:is eller med en släng av något, så tyder det med största sannolikhet att du har en prestationsprins som är värd beröm.

Ditt barn kämpar för att göra rätt på dagarna och det tar på krafterna. Behovet att avreagera sig och få göra ”fel” kommer hemma, där miljön ger en större trygghet till utspel.

Det behöver inte betyda att allt är bra i skolan. Bara ett tecken på att ditt barn kämpar. Det är ju tyvärr så att totalt kaos i skolan också ofta leder till katastrofer hemma, men det är samma fenomen. Varenda prestationsprins kämpar för att undvika katastrofer, men skolmiljön är kanske katastrofal, för just henne eller honom. Då läggs en total frustration på de redan sinande krafterna efter en dag i skolan… Och ofta riktigt tungt för barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som aspergers, autism, adhd osv. Kanske med ännu större konsekvenser i den tryggare hemmiljön…

Så stäm av med ditt barn och skolan, ta reda på vad det är som är så ansträngande, kan vara helt normal trötthet eller något helt annat…

PS. Jo, det kan ju vara blodsockerfall också, ungarna får ofta tidig lunch och litet eller inget mellis beroende på ålder. En banan i väskan vid hämtning eller en frukt i ditt barns skolväska kan göra underverk för humöret!!

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i adhd, Allmänt, Aspergers syndrom, Autism, barn, Familjeliv, Föräldraskap, Funktionsnedsättningar, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, neuropsykiatriskfunktionsnedsättningar, NPF, Samhälle, Särskilda behov, skola, Skolan, Utbildning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.