Tips om hur du kan stötta en familj som har det tufft, till exempel som har barn med funktionsnedsättning.

Såg på M som i underbar en länk till Jengla som har ett bra inlägg om vad du kan göra och kanske kan undvika om du har vänner som kämpar och har det tufft med ett funktionsnedsatt barn.

Jag tänker att det mesta gäller alla familjer som kämpar, det kan vara med sjuka barn, kanske med psykisk ohälsa, sönderstressade, med sjuk mamma, dement och hjälpbehövande morföräldrar, svårt på jobbet, med mobbade barn eller föräldrar, med öronbarn…

En sak man kan tänka på i alla sammanhang är det här med att i lunchrum och andra sammanhang med en suck konstatera att ”tur man har friska barn”…

Det kommer ofta efter att det behandlats någon nyhet till exempel ”Antalet ADHD diagnoser ökar” eller ”Bättre metoder att bota…” Eller efter att något hänt i bland kollegorna ”Lillemors son har visst skolkat (hemmasittare?) bort hela åk8, han är visst någon sorts bokstavsbarn” eller ”Sven var tvungen att lämna mötet hals över huvudet för att sticka till sjukhuset och hans dotter som…” Har skrivit om detta i tidigare, att inte alla har ”normala” barn och hur det känns vid sådana här diskussioner för den som har egna problem .

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Allmänt, barn, Familjeliv, Föräldraskap, Funktionsnedsättningar, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, neuropsykiatriskfunktionsnedsättningar, NPF, Särskilda behov. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.