Jag är ingen soldat av Lars Winnerbäck leder mina tankar till barn med neuropsykiatriska funktionstillstånd.

Jag hörde Lars Winnerbäcks underbart finstämda ”Jag är ingen soldat” ikväll. Den får mig alltid att tänka på alla våra kämpande barn och unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, våra älskade NPF:isar. Och deras kämpande mammor och pappor. Jag hör stundtals en stackars missförstådd Prestationsprins,  ibland en trött och orolig förälder i motvind, med skola, kommunen och vården att kämpa mot. Men har inga vapen att ta till…

Jag hör ett ADHD-barn som ständigt hamnar i strid, men det är verkligen ingen korståg han vill gå. Du får honom aldrig att stå still. Han fungerar inte då! Eller en älskad Aspie som inte går att ställa i ledet, han tänker inte så….

En förälder som haft krig i huset, men somnar och drömmer om sitt underbara men annorlunda barn, värt att kämpa för. Och i skärvorna och eländet finns all kärlek ändå alltid kvar…

Lyssna, njut och tänk på alla ofrivilliga soldater, deras soldatmammor och soldatpappor.

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Allmänt, Aspergers syndrom, Autism, barn, Familjeliv, Föräldraskap, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, neuropsykiatriskfunktionsnedsättningar, NPF, Politik, psykisk ohälsa, Samhälle, Särskilda behov. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Jag är ingen soldat av Lars Winnerbäck leder mina tankar till barn med neuropsykiatriska funktionstillstånd.

  1. Susanne skriver:

    Samma här:)
    Jag lyssnar ofta på den när jag känner mig nere. Ibland tänker jag att min son skulle kunnat skriva den texten när han blir äldre, då det beskriver honom så bra.
    Passar våra NPF barn precis.

    Susanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s