Många hjältar, NPF:isar och andra, de här sista skolveckorna innan sommarlovet!

För NPF:isar är det och kommer det mycket ”konstigt” i skolan nu fram till sommarlovet. Förutom friluftsdagar, utflykter och annat schemabrytande, så arbetas det inte alls eller mindre på lektionerna nu. Det avrundas, städas , ses på film och allt möjligt som inte alls är skolarbete. Varför då? Och det är väl ganska meningslöst att gå till om det inte är riktiga lektioner!?

En del barn, med till exempel Asperger, högfungerande autism eller liknande problem, har inte så stort intresse av social samvaro. Eller de tycker att det ska finnas en logisk tydlig mening med det man gör, då kan mycket av detta uppfattas som onödigt. Peppa era ungar som inte vill eller förstår! Och även de som vet att de måste träna! Andra, kanske med ADHD, tycker att det är härligt och skoj, men tröttande. Hjälp till att komma i säng trots de ljusa kvällarna.

Sen kommer sommarlovet, det blir skönt. Men det har sina utmaningar om man inte hittar en struktur och förutsägbarhet där med. Det tar vi en annan gång.

Fira med fredagsmys idag! Även om ditt barn inte varit i skolan hela veckan. De här sista skolveckorna är tunga för många. Ta en lugn helg och njut av regnet, då är det mindre prestationskrav. Läs en bok. Spela datorspel. Sov länge! För våra älskade ungars skull!

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i adhd, Allmänt, Aspergers syndrom, Autism, barn, Familjeliv, Föräldraskap, Funktionsnedsättningar, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, neuropsykiatriskfunktionsnedsättningar, NPF, Samhälle, Särskilda behov, skola, Skolan. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Många hjältar, NPF:isar och andra, de här sista skolveckorna innan sommarlovet!

  1. Hans Jorstedt skriver:

    Prestationsprinsen har gjort det igen! Satt fingret på exakt hur det är. Så klokt och insiktsfullt. Att se sitt ”barn” och förstå hur det känns och att låta barnet förstå att man förstår. Det skapar växande människor! Ha inte för bråttom fast det är i början av juni och midsommar snart är här! Det är närmast hysteriskt med alla sönderstressade föräldrar som försöker vara överallt. Stanna upp och både du och omgivningen inklusive dina stresskänsliga barn kommer att bli förvånade över vad som händer!

    • Tack Hans! Det var fina ord. Ja, man måste ju hinna med varandra och försommaren, på rimliga villkor för alla inblandade. Och de villkoren ser mycket olika ut för olika individer och familjer. Respekt. Det kanske man hinner inse om man stannar upp som du föreslår!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.